Våra ostar

Vår ostdisk rymmer ett 100-tal ostar av riktigt hög kvalitet. Alla stora ostländer i Europa finns representerade även om vi hyser extra kärlek till de fantastiska ostarna från Frankrike och Schweiz. Många av våra ostar är hantverk och produceras av småskaliga mejerier eller produceras direkt på gårdsmejerier. Vi är också extra stolta att representera Fromagerie Tourrette, en av Frankrikes få affineurer med otroliga ostar som varsamt mognadslagras i deras ostkällare i Strasbourg.

Med ett vin eller en dryck som matchar osten kan smakupplevelsen bli höjas flera nivåer. Här listar vi några av våra ostar med förslag på vin eller annan dryck.

Brillat Savarin AOP

Bild 10 av 27

Brillat Savarin är en fet, krämig ost tillverkad av komjölk och grädde. Den är uppkallad efter den franske statsmannen och författaren Jean Anthelme Brillat-Savarin. Osten uppfanns på 1930-talet av Henri Androuët som även grundat de ostbutiker som finns i Stockholm, Paris och London, kända för sina fina franska gårdsostar. Här skär ett bubbel genom fetman och balanserar osten perfekt. Louis Bouillot Crémant de Bourgogne (nr 7688) är ett prisvärt val.