Våra ostar

Vår ostdisk rymmer ett 100-tal ostar av riktigt hög kvalitet. Alla stora ostländer i Europa finns representerade även om vi hyser extra kärlek till de fantastiska ostarna från Frankrike och Schweiz. Många av våra ostar är hantverk och produceras av småskaliga mejerier eller produceras direkt på gårdsmejerier. Vi är också extra stolta att representera Fromagerie Tourrette, en av Frankrikes få affineurer med otroliga ostar som varsamt mognadslagras i deras ostkällare i Strasbourg.

Med ett vin eller en dryck som matchar osten kan smakupplevelsen bli höjas flera nivåer. Här listar vi några av våra ostar med förslag på vin eller annan dryck.

Iberico Bellota

Bild 16 av 27

Iberico Bellota med röd klassificering från Jamones Segovia. Den röda etiketten är den näst bästa inom Iberico Bellotaskinka och betyder att det är en blandning av raserna Iberico och Duroc. Skinkan är lufttorkad i minst 36 månader, smaken och aromen är djup, rund och fullkomligt utsökt. Grisarna lever fritt på Dehesan och äter ekollon och annat naturligt foder, vilket ger skinkan dess djupa och karakteristiskt nötiga smak.